Вырма вĕçленет

Етĕрне районĕ. Кĕрхи тырăсене районта вырса пĕтернĕ. Тĕш тырă ухăçĕ те япăх мар - гектартан 20 центнер. Хăш-пĕр хуçалăх вырмана вĕçленĕ те ĕнтĕ. Район администрацйĕнчен пĕлтернĕ тăрăх, "Ленинская искра", "Пучах", "Заветы Ильича", "Дружба" тата "Шуматовский»-хуçалăхсенче ĕд уйрăмах лайăх пырать. Асăннă хуçалăхсенче тĕш тырă тухăçĕ те пысăк -гектартан 23-27 центнер Тăш тырă тата пăрçа йышши культурăсене çапса пĕтернĕ хуçалăхсем халĕ вика тата хура тул вырма тухнă.
Çунтармалли-сĕрмелли н материалсем чылай ыйту Çуратаççĕ пулин те хире кунсерен 65-75 комбайн тухать.
Çанталăк çакнашкалах уяр тăрсан çитес вăхăтрах "Ленинская искра", "Выльский" тата "Пучах" хуçалăхсенче хăмла татма тухасшăн.

01 сентября 2004