Жаркая погода - новые вопросы

Шёрёх =анталёк – =.н. ыйтусем

Ик. ял администрицине п.рлештерсен Мён Чураш ял тёрёхне 6 ял к.ме пу=лар.: халёхра вара в.сене Чураш тата Асламас енчисем тесе палёртма тытёнч.=? Ял тёрёхне Р?Г?Софронов ертсе пырать? Унччен ачасене в.рентн.скер паян халёхпа .=лет: в.сене пёшёрхантаракан ыйтусене вёхётра татса пама тёрёшать? Ыйтёв.сем пур: хёш.сене ёшё та тип. =анталёк кёларса тёратать? Чи =ив.ч ыйту паянхи кун – халёха шывпа тив.=тересси? Ку ыйтупа Аслмаспа Чураш енче кё=ал тимл. .=лер.=: =авёнпа хал. шывсёр ларма==.?

- Уйкас Асламасра 8 =ул шыв пёрёхсем тёрёх пыман: =ёлсемпе усё курнё? +ёл.сем типр.=: хал. пёрёх тёрёх шыв юхать? Владимир Чугуновпа Владислав Николаев яваплёха хёйсем =ине илсе =ак .=е пикенч.=: халёха явё=тарч.=? Халёх сурсан к.л. пулать те==. те: чённипех те =апла пулса тухр.? Администрации енчен те пулёшрёмёр: хёйсем те активлё пулч.=? +авёнпа паянхи кун ку ялта шывсёр ларма==.: - хёй шухёшне п.лтерет Рудольф Софронов? Выртан каска мёкланнё: =\рен каска якалнё тенешкел: ял =ыннисем хушшинче пу=аруллё =ынсем пулсан чылай ыйтёва кирл. пек татса пама пулать? Теп.р чухне =ак пу=арулёх =итменни  малалла аталанма чёрмантарать?

Вёрманкас Асламас ял.нчче  пурёнакансем =ывёх вёхётра =ёлсене тасатма шутла==.? Лешкас Асламасра пурёнакансем шыв ёснё чух Геннадий Зубкова тав тёва==.?

Тип. =ул пулнё май пушар хёрёшлёх кёларса ан тёраттёр тесен те нумай .=леме тивет? Ульянов яч.лл. ху=алёхён Лешкас Асламас ял. =ывёх.нче вырна=нё =.р улми упрамалли п\лме ачасем вутпа айкашнипе =унса кайнё хы==ён халёх пухёва пу=тарённё? Ял администрации умне 2 ыйту лартнё% шыв тултарса хумалли пысёк савётсемпе тив.=тересси тата кив. =уртсенчен вёхётра хётёласси? Ашш.-амёш.сене вара ачисене тимл.рех пёхма ыйтнё? Тата шёрёх =анталёк кёларса тёратнё теп.р =.н.л.х – ка=хи хурал й.ркелени? Администрацинче .=лекенсем хурала тухнисене т.р.сле==.: тухса =итейменнисене ч.нсе кёлара==.?

- Халёх пире ёнланать: никам та хир.=лемест: -  тет Рудольф Георгиевич? Пушар тухасран сыхланасси – кашнин тив.=.? Асёрхануллё пулни инкекрен сыхлать?

Ял тёрёх.нче ик. =ул каялла 6 =улхи х.рача шывра путса вилн.? +авёнтанпа ача-пёчана шыва к.н. вёхётра аслисем черетл.н асёрхаса тёрассине й.ркелен.? Шыва к.мен вырёнсене п.лтер\сем =акни вит.млех мар: в.сем час-час =ухала==.? Учительсем: администрации: культура: сывлёх сыхлав.н .=чен.сем: ашш.-амёш. дежурство й.ркеленине ним.н те =итмест?

Ял тёрёх. малалла аталансах пырать? Кё=ал кунта выльёх-ч.рл.х аталантарма: =.н.рен витесем тума тата мотоблоксем туянма 12 =ын =ёмёллёхлё кредитпа усё курнё: бизнес-плансем туса икк.н .=пе тив.=терекен центр урлё харпёр хёй .=не у=нё? «Герой» ху=алёхра х.ле валли выльёх апач. =ител.кл. хат.рлен.: Ульянов яч.лл. ху=алёхра ку ен.пе лару-тёру япёхрах? Тырё тухё=. чи пысёкки те кё=ал п.р гектартан 12 центнер =е=?

Культура аталанёвне илсен те улшёнусем пур? Клубсенче тёрёшакансем й.тем =инче: ытти =.рте .=лекенсене концертсемпе савёнтарма хат.рлене==.?

Ет.рне район администрации пу=лёх. С?Н?Бандурин ял тёрёх пу=лёх.сем умне кашни ялтах спорт турнир.сем ирттермелле тесе т.ллев лартр.? +акна асламассемпе чурашсем савёнса йышёнч.=? Лешкас Асламасра =уралса \сн. Валерий Егоров: харпёр хёй .=не пу=арса янёскер: =улсерен спорт мероприятий.сене ирттерме пулёшса пырать: =амрёксене волейбол: футбол вёййисем й.ркелесе хавхалантарать? +улталёкри вёйёсене =им.к уяв.нче п.т.млете==.? Сёмах май: кё=ал унта Муркаш район.нчи Чемейри =амрёксем те хутшённё? Мён Чураш шкул.нчи Александрпа Николай Сергеевсем: Станислав Иванов та ачасене м.н п.ч.крен спортпа туслё пулма хёнёхтара==.: =ир.пл.хе в.ренте==.?

Лилия Петрова: Ет.рне район.?

04 августа 2010