Богатство души украшает нашу жизнь

Пушкёрт ял тёрёхне 9 ял к.рет? Юманлёх ял.нчи Хырлёх урам.нче тата +.н. Тен.мри Шоссе урам.нче хальхи вёхётра Чул хуларан килн. специалистсем =утё к.рте==.? «ПГС-1» п.рл.хре тёрёшакансем  Эмеккасси ял.нче п.лт.р сарнё вак чул =ине асфальт сара==.? Терешкова урам.нче пурёнакансем в.сен .=.пе пит. кёмёллё? Юманлёх ял. кё=ал палёрмаллах улшёнч.? Лев Соловьевпа Демьян Антонов пу=арнипе халёхран ук=а-тенк. пухса шыв пёрёх.сене улёштарнё?

- Вырёнта пу=аруллё пулмасан ял администраци тимленипе =ак .= пулса =итейместч.? Малашне юманлёхсем кирек епле шёрёх =анталёкра та шывсёр нушаланм.=: - тет ял тёрёх пу=лёх. З?Салтыков? Зинон Викторович п.лтерн. тёрёх: кё=ал Пушкёрт енче 5 =.рте п.велен.: Эмеккасси ял.нче =ёлсем тунё: Кив. Тен.мре 430 метр тёршш. шыв пёрёхёсене =.ннисемпе ылмаштарнё: К.=.н Т\мерлере те =ак .=сене пурнё=ланё: Пушкёрт салинче шыв башнине юсама пу=ланё? Пушкёрт ял старости Борис Трифонов: район Пухёв.н депутач. Зинаида Корочкова тата ыттисем те м.н пур .=сене й.ркелеме пулёшса пыра==.? Пушкёрт ял куне пыл хуртне халалласа иртттерн. вёхётра вара чи активлисене палёртр.=: тав =ырёв.сем парса чыслар.=? Сёмах май: ку тёрёхра хурт-хёмёр ёстисем йышлён: 46 =ыннён харпёр хёй утар. пур? Тобоевсен: Горбуновсен тата ыттисен династий.сем те утар=ё .=не халёхра сарас ен.пе тимле==.? Пёшкёрт шкул.нче те ачасене утар=ё пулма в.рентсе алла документ пара==.? Вырёнти «Заря» кооперативпа шкул п.рле кил.штерсе .=лени ик. енш.н те усёллё? +ак кунсенче шкул ачисем «Заря» ху=алёхра =.р улми пу=тара==.? Пушкёртри Культура =уртне Ольга Шмелева ертсе пырать? Вёл «Х.рарёма мухтатпёр» конкурса хутшённиех ун нумай енл. пултарулёх. =инчен калать? Вырёнти «Мерчен» фольклор ансамбл. кашни мероприяти валли пуян программа хат.рлет? Георгий Фандеевпа Роза Васильева ертсе пыракан «Пушкёрт» халёх ансамбл. кё=ал =ак хисепл. ята теп.р хут =ир.плетр.?

Тата теп.р =.н.л.х – Пушкёртра чирк\ тата +веттуй источник пур? Ял администраций. источник вырённе хётлёрах тума проект хат.рлен.?

- Халёх чунпа пуянрах пултёр: ун культура шай. \ссе пытёр тесен пир.н .=лемелли нумай? +веттуй =ёл ку=ра шыва к.рсе тасалма хамёр республикёран =е= мар: ун тулаш.нчен те киле==.: - тет Зинон Викторович? ,=с.р аптёраса =\рекен ан пултёр ял тёрёх.нче» т.ллеве пурнё=лассиш.н тёрёша==. кунта?

06 октября 2010